Zincare Termica
Zincarea termica ofera cea mai buna protectie anticoroziva si cea mai populara metoda de protectie a otelului, impiedicand oxidarea (ruginirea) otelului, fiind conditionata de respectarea normelor tehnice aferente, standard BS EN ISO 1461. Procedeul de zincare termica este mai economic, in comparatie cu alte tehnologii, in special cea a vopsirii.
Zincarea termica (zincare la cald) se realizeaza prin scufundarea (imersia) piesei care se doreste protejata, pret de cateva minute, in baia cu zinc topic, temperatura in interiorul baii fiind de aproximativ 450°C. Piesa zincata poate sa fie din fonta, otel turnat, oteluri moi sau aliaje slabe din otel. Suprafata piesei nu trebuie sa aiba pori, retusuri, fisuri, pete de grasime, de vopsea sau de ulei, zgura ori alte defecte care pot ramane dupa zincarea termica, putand influenta in mod negativ procedeul de zincare la cald.
Printre avantajele oferite de zincarea termica, sau zincarea la cald, cum mai este denumita, putem enumera durata de viata a stratului protector de zinc, care este in medie de 20 de ani, putand ajunge la 50 de ani, in functie de mediul ambiant. De asemenea, zincarea la cald nu necesita o pregatire in prealabil a suprafetelor.
Toate suprafetele zincate termic care vin in contact cu aerul sunt acoperite uniform. Este permisa o verificare facila a starii suprafetelor protejate. Spre deosebire de alte protectii, cum ar fi vopsirea, zincarea la cald ofera o rezistenta mai mare la vibratii.
Zincare termica (zincare la cald) versus vopsire
Mai rapida si mai ieftina. Procedura de zincare la cald dureaza cateva ore, comparativ cu cea a vopsirii, care necesita 2 zile (inclusiv timpii de uscare intre cele doua straturi). Costul manoperei reprezinta 30% din totalul costurilor zincarii, el putand ajunge la 60% din costul total de protectie (inclusiv pregatirea suprafetei).
Durabilitate si rezistenta. Stratul de protectie oferit de zincarea termica nu necesita mentenanta, pe intreaga durata de viata a produsului. In caz de incendiu, stratul de zinc nu este inflamabil.
Prietenoasa cu natura. Procedeul de zincare termica nu implica solventi daunatori sanatatii si mediului, asa cum este in cazul vopsirii sau revopsirii libere. Protejarea prin zincare la cald a structurilor metalice contribuie la reducerea poluarii mediului. Produsele zincate termic sunt reciclabile. Otelul zincat poate fi reciclat in cuptoare electrice (EAF), unde zincul care se volatilizeaza este colectat. Zincarea termica reprezinta principala sursa de reciclare a zincului (27%).
Zincare
Daca sunteti interesat(a) de zincare electrolitica, zincare termica sau orice alt tip de acoperiri metalice, ne puteti trimite cererile dvs. pentru oferta de pret prin intermediul formularului de contact. De asemenea, ne puteti contacta folosind datele de mai jos.
SC STOREXIM PROD SRL
Strada Chile, nr. 4
Sector 1, Bucuresti
0752 225 460
021 230 65 66
Program de lucru
L-V: 08:00 - 16:00
S: 08:00 - 12:00
D: inchis